ארוחת הבוקר אינה פותחת את התיאבון, אלא מונעת רעב גדול ורצון לאכילות מיותרות במהלך היום.
עם הקימה בבוקר ,בגופינו באופן טבעי ישנן רמות גבוהות של נוירופפטיד המשדר לגופנו רצון לאכילת פחמימות.
כבר בתלמוד למדנו על החשיבות הרבה של ״פת שחרית״, היכולה לשמור על בריאותינו.המחקר הרפואי בימינו הגיע להבנה כמה מסגולותיה של ארוחות הבוקר :היא מחזקת את הגוף, מסייעת לבניית שרירים והעצמות ,תורמת למניעת השמנה ,משפרת את היכולת של הריכוז והחשיבה, מגבירה עירנות ואפילו משפרת את מצב הרוח.
במידה והכמיהה לפחמימות לא תאוזן בארוחת הבוקר ,הנוירופפטיד הזה ישאר בשיאו וישדר רצון לאכילת פחמימות לאורך כל היום. לכן, בניגוד למה שחושבים, ארוחה בבוקר אינה ״פותחת את התיאבון״ אלא מונעת רעב חזק ופתאומי וכך מקטינה את הסיכוי לאכילה עודפת ובלתי נשלטת של מתוקים/חטיפים במהלך היום.
מחקרים רבים מראים שארוחת הבוקר מסייעת בירידה במשקל ובשמירה על תוצאות בטווח הארוך.ארוחת הבוקר מובילה לעליה באנרגיה ומסייעת בעידוד מצב הרוח .מחקרים הראו כי דילוג על ארוחת בוקר גורם לחוסר אנרגיה ולדיכאון.
חשוב להימנע מלאכול בבוקר פחמימות ריקות וסוכרים פשוטים כגו; מאפים מקמח לבן ,שוקולד חטיפים וממתקים מכיוון שאלה גורמים לרעב גדול במהלך היום. עם אכילתם עולה בבת אחת רמת הסוכר בדם ומקבלים פרץ אנרגיה מיידי, אך כעבור זמן קצר צונחת רמת הסוכר בדם ומובילה לתסמינים של רעב ,עייפות וחוסר ריכוז.